Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szép bőr és haj tápanyagairól
  2024-01-27 23:58:03, szombat
 
 


Szép bőr és haj kesudióval, valamint más diófélék, amelyek szintén hatékonyak a bőr és a haj ápolásában

A kesudiót egyre többen kedvelik nemcsak a finom íze, hanem az egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt is. Rendkívül gazdag tápanyagokban, azaz vitaminokban és ásványi anyagokban.

A kesudió rendszeres fogyasztásával a bőrünk sokkal simább és hidratáltabb lesz, hiszen nagyon sok növényi olajat és zsírban oldódó vitamint, például E-vitamint tartalmaz. Ez a vitamin nemcsak remek antioxidáns hatásokkal rendelkezik, hanem a bőr egyik legjobb ápolószere is, hiszen fiatalító hatással van a bőrsejtekre és megakadályozza a károsodásukat is.

A kesudió a haj textúráját is javítani tudja, illetve többek között az E-vitamin-tartalma miatt a fejbőrt is egészségessé varázsolja. Mindemellett a csontok egészségét is védi és még a magas LDL-koleszterin-szintet is csökkenteni képes.

A menopauza sok kellemetlen tünettel járhat együtt. Nagyon sok, a menopauza szakaszába lépő nő panaszkodik olyan tünetről, mint az éjszakai álmatlanság. Az eddigi kutatási eredmények azonban azt mutatják, hogy a kesudió nagyon hatékonyan képes megküzdeni az álmatlansággal. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy lefekvés előtt elfogyasztunk egy maréknyi kesudiót.

A kesudióban található E-vitamin nemcsak a haj és a bőr állapotán képes javítani, hanem sokféle betegség megelőzésében is a segítségünkre lehet. A kutatások ugyanis azt mutatják, hogy E-vitamin hiányában vagy alacsony E-vitamin-szint esetén a szervezet immunvédelme jelentősen meggyengül, és ez teret adhat nemcsak a kórokozók támadásainak, nemcsak a fertőzések, hanem a komoly és krónikus betegségek kialakulásának is.

A kesudió gazdag forrása az egyszeresen telítetlen zsírsavaknak, például az olajsavnak és a linolsavnak. Ezek a tápanyagok segítenek a magas LDL-koleszterin-szint csökkentésében, ami pedig a szív- és érrendszer egészségét is védi.

A kesudió olyan tápanyagokban is bővelkedik, mint a kalcium és a magnézium. Ez a két ásványi anyag nemcsak az erős fogakhoz, hanem az erős és egészséges csontozathoz is szükséges. Természetesen a másik két tápanyagot - amelyek a csontok és fogak egészségének megőrzéséhez szükséges - más forrásokból kell bevinnünk a szervezetünkbe. Ez a két tápanyag nem más, mint a D-vitamin és a K-vitamin.
Ahhoz, hogy minél később őszüljön a hajunk, melaninra van szükségünk. Erre is jó a kesudió, hiszen fokozza a szervezetben a melanin termelését.

A dió omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek. A bőr egészségét javítja a nagy mennyiségű B-vitamin-tartalma.

A mandula olyan alapvető tápanyagokban bővelkedik, mint rostok, zsírsavak, fehérjék, így nemcsak belülről, hanem kívülről is ápol. E-vitamin-tartalma csökkenti az arcon az erek tágulatát és segít fenntartani a bőr hidratált állapotát. Ez a vitamin segíthet az ekcéma, a pattanások megszüntetésében és a sötét foltok kezelésében.

A pisztácia tele van antioxidánsokkal, rendszeres fogyasztása hozzájárul a vércukorszint szabályozásához. A pisztácia az egyik legjobb dióféle a haj és a bőr egészségének fenntartására.

A brazil dió magas szeléntartalommal bír, ami jó a bőrnek és a hajnak is. A szelén segít feszesen és frissen tartani a bőrt. A fejbőr gombásodását és korpásodását is nagyon hatékonyan kezeli ez a tápanyag, illetve a töredezett haj és körmök elleni küzdelemben is a segítségünkre lehet.

A tökmag ideális a bőr védelmére. Természetes fényvédőként is működhet, mivel hatékonyan védi a bőrt az UV-károsodástól. A tökmag magas fehérjetartalommal bír, ami a bőr és a haj egészségét is biztosítja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: antioxidánsokkal, megszüntetésében, szabályozásához, megakadályozza, álmatlansággal, szervezetünkbe, fogyasztásával, kialakulásának, csökkentésében, tápanyagokban, fenntartására, természetesen, vércukorszint, segítségünkre, károsodásukat, megelőzésében, elfogyasztunk, rendelkeznek, szervezetben, vitaminokban, megőrzéséhez, egészségének, zsírsavaknak, egészségessé, mindemellett, immunvédelme, támadásainak, csontozathoz, hidratáltabb, korpásodását, gombásodását, fényvédőként, károsodástól, álmatlanság, antioxidáns, küzdelemben, kesudiót egyre, egészségre gyakorolt, kesudió rendszeres, bőrünk sokkal, vitamin nemcsak, csontok egészségét, menopauza szakaszába, éjszakai álmatlanság, eddigi kutatási, kesudió nagyon, maréknyi kesudiót, kesudióban található, segítségünkre lehet, kutatások ugyanis, szervezet immunvédelme, kórokozók támadásainak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Idézetek a barátságról  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Rögtön puha Mézes Krémes  Pocsai Piroska - NE SIESS!  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Föld napja április 22  Vannak arcok  Szent György napi hiedelmek, s...  Paul David Tripp Április 25  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Naplemente  Ünnepelj csak  Beney Zsuzsa - Álom  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  A fák lelke  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  képre írva  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Paul David Tripp Április 26  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Aki szeret, annak senki sem id...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Maradék idő  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  A föld szépségéért  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Gaál Viktor gondolata  A hét szűk esztendő  A boldogság ült a világvégén  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Az udvariasság alapja: önismer...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  György napra  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kesudiót egyre, egészségre gyakorolt, kesudió rendszeres, bőrünk sokkal, vitamin nemcsak, csontok egészségét, menopauza szakaszába, éjszakai álmatlanság, eddigi kutatási, kesudió nagyon, maréknyi kesudiót, kesudióban található, segítségünkre lehet, kutatások ugyanis, szervezet immunvédelme, kórokozók támadásainak, kesudió gazdag, egyszeresen telítetlen, tápanyagok segítenek, kesudió olyan, erős fogakhoz, melanin termelését, nagy mennyiségű, mandula olyan, erek tágulatát, vitamin segíthet, pattanások megszüntetésében, sötét foltok, pisztácia tele, vércukorszint szabályozásához, egyik legjobb, szelén segít, fejbőr gombásodását, tökmag ideális, tökmag magas, antioxidánsokkal, megszüntetésében, szabályozásához, megakadályozza, álmatlansággal, szervezetünkbe, fogyasztásával, kialakulásának, csökkentésében, tápanyagokban, fenntartására, természetesen, vércukorszint, segítségünkre, károsodásukat, megelőzésében, elfogyasztunk, rendelkeznek, szervezetben, vitaminokban, megőrzéséhez, egészségének, zsírsavaknak, egészségessé, mindemellett, immunvédelme, támadásainak, csontozathoz, hidratáltabb, korpásodását, gombásodását, fényvédőként, károsodástól, álmatlanság, antioxidáns, küzdelemben, természetes, koleszterin, kellemetlen, rendelkezik, linolsavnak, egyszeresen, panaszkodik, kezelésében, bőrsejtekre, zsírsavakat, csökkenteni, fenntartani, fogyasztása, forrásokból, varázsolja, biztosítja, egészségét, megküzdeni, eredmények, jelentősen, hatékonyan, szakaszába, kesudióban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5809
  • e Hét: 30700
  • e Hónap: 62186
  • e Év: 266887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.